Ünye Anadolu Lisesi

WEB https://unyeanadolulisesi.meb.k12.tr
Adres : YÜCELER KÖYÜ PK.39/52300 ÜNYE/ORDU
VİZYON : Bilim ve teknolojinin farkında olan, değişime ve gelişime açık, öğrenmeyi temel ihtiyaç kabul eden, değerlerini yaşayan ve yaşatan, hoşgörü sahibi, farklılıkları zenginlik kabul eden, en az bir yabancı dili çok iyi bilen, yüksek moral değere sahip, kendine güvenen, katılımcı, kendini sorgulayan, etkili ve nitelikli, çağdaş, demokratik bireyler yetiştirmektir.
MİSYON : Öğrencilerimizin temel akademik bilgi ve becerilere sahip olmalarının yanı sıra kendisine ve başkalarına değer veren okulu ve öğrenmeyi, bilgiye ulaşma yollarını önemseyen moral ve ahlaki değerlere, sanat ve insanlığa sahip çıkan birer birey olmaları için çalışıyoruz. Biz, öğrencilerimizin sağlıklı ve dengeli gelişmelerini sağlamak ve onları 21. Yüzyılın değişen, gelişen ihtiyaçlarına cevap verebilecek bilgi ve becerilerle donatmak için, onları gerçek yaşamla kucaklaştırıp bulundukları ortamdan haz duymalarını sağlamak için varız.
BAŞARILAR :

Öğretim Şekli :Tekli eğitim
Yabancı Dil : İngilizce Almanca
Isınma : Kalorifer
Servis : Meydan,Fevzi Çakmak,Sanayi-1,Sanayi-2;Tepe,Toki,Çınarlık mevkiilerinden servis kalkmaktadır.
Ulaşım : Öğrenci servisleriyle sağlanmaktadır.
Yerleşim Yeri : Yüceler Köyü kalafat Sapağı´ndan 1700 metre ileridedir.
İl /İlçe Merkezine Uzaklık : İl merkezine 65 km İlçe merkezine 15 km
Kontenjan Bilgileri : 240
Sportif Etkinlikler : Basketbol,Voleybol,Futsal,Atletizm,Masa Tenisi,Satranç,Atıcılık,Bisiklet,Kano,Kros takımlarımız bulunmaktadır.
Bilimsel Etkinlikler : Ulusal alanda TÜBİTAK ,uluslararası alanda ERASMUS çalışmaları yapılmaktadır.
Proje Çalışmaları : Tübitak ve E-twinning projeleri yürütülmektedir.
Yurtdışı Proje Faaliyetleri : Erasmus